True Black Tarot

Tällä kertaa valokeilassa on uusin tarot-ihastukseni ja hyperfiksaationi kohde, True Black Tarot. Tämä pakka saapui elämääni kuin salama kirkkaalta taivaalta, enkä ole voinut paljoa muuta ajatellakaan sen tilaamisen jälkeen. Olen tutustunut ja rakastunut vuosien varrella lukemattomiin tarot-pakkoihin, mutta True Black on aivan omanlaisensa taideteos. En ole aiemmin saanut todistaa, saatika pitää käsissäni, mitään tämän pakan kaltaista. Voisin pohjustaa tätä tarinaa ties kuinka monilla ylistyssanoilla, mutta kuvat puhukoot puolestaan.

True Black Tarot
True Black Tarot

True Black Tarot on Arthur Wangin käsialaa. Hän on yhdysvaltalainen designer ja kuvittaja. Wang on ammentanut kortteihinsa inspiraatiota lukuisista eri kulttuureista, uskomuksista ja kansanperinteistä – noituutta ja okkultismia unohtamatta. Kortit näyttävät ensisilmäyksellä yksinkertaisilta, mutta todellisuudessa niihin kätkeytyy paljon symboliikkaa. Tämän pakan juju onkin, että osa kuvituksesta erottuu kunnolla vasta silloin, kun korttia liikuttelee valoa vasten.

Kortit ovat kaunista mattamustaa materiaalia, joka tuntuu pehmeältä koskettaessa. Tästä huolimatta korteista on onnistuttu tekemään erityisen kestävät – niiden luvataan sietävän erityisen hyvin naarmuja ja roiskeita. True Black on siis suunniteltu käytettäväksi, eikä sitä tarvitse hillota pöytälaatikossa kulumisen pelossa. On kuitenkin hyvä huomioida, että erikoisen materiaalin vuoksi pakka on huomattavasti normaalia tarot-pakkaa paksumpi. Kortteja on siitä huolimatta yllättävän helppoa sekoittaa, joten niiden paksuus ei haittaa minua.

True Black Tarot
True Black Tarot

Mistä pidän erityisesti

True Black Tarot on kuvitukseltaan ainutlaatuinen. Se kunnioittaa perinteistä Rider-Waite-Smithin symboliikkaa, mutta tarjoaa samalla jotain uutta ja maagista. Korttien ihmishahmot muistuttavat kreikkalaisia patsaita, mutta toisaalta ne ovat samaan aikaan kuin jostain toisesta maailmasta. Wang on pyrkinyt luomaan pakasta mahdollisimman ajattoman yhdistämällä taitavasti moderneja ja vanhanaikaisia elementtejä, mikä tekee kuvamaailmasta kiinnostavan ja monipuolisen. Minimalistinen väripaletti saa aikaan sen, että mukaan valitut värit ovat entistä voimakkaampia. Valkoinen, oranssi ja punainen väri suorastaan hohtavat mattamustaa taustaa vasten.

Omia suosikkejani ovat maljat, jotka on tässä pakassa korvattu siroilla vesilaseilla. Kuvat ovat yksinkertaisia, mutta niihin on onnistuttu taltioimaan kyseisen kortin tunnelma todella kauniisti. Pidän lantteja yleisesti tarot-pakan tylsimpinä kortteina, mutta tässä pakassa niistäkin on onnistuttu tekemään kiehtovia. Myös hovikortit ansaitsevat erityismaininnan, sillä en saa pakan ihmishahmoista tarpeekseni.

True Black Tarot

Minkä koen haastavaksi

Ainakin ensimmäisillä käyttökerroilla törmäsin sellaiseen ongelmaan, että sekoitin vahingossa joitain kortteja keskenään. Pienen arkanan kortteihin ei ole nimetty maita, joten erehdyin esimerkiksi luulemaan jotain sauvakorttia miekkakortiksi. Tämä johtuu siitä, että sauvat ja miekat on kuvitettu vähän eri tavalla jokaisessa kortissa. Myös hovikorteissa sai olla tarkkana, että minkä maan hovista on tällä kertaa kyse. Tämä ongelma todennäköisesti helpottaa pian, kun kortteihin tutustuu paremmin.

Hyvin käytännöllisellä tasolla täytyy huomauttaa, että kaunis mattamusta pinta kerää itseensä herkästi sormenjälkiä. Jos sinulla on vähänkään hikiset kädet tai rasvaiset sormenpäät, kortit muistuttavat niistä kyllä. Kaikenlaiset tahrat ja pölyhiukkaset rikkovat illuusion täydellisestä estetiikasta hyvin nopeasti, kun ihastelet korttien yksityiskohtia valoa vasten. Jos siis haluat korttiesi säilyvän virheettöminä, käsittele niitä puhtain ja kuivin käsin tai varaudu jynssäämään niitä nihkeällä puhdistusliinalla. Näiden korttien materiaali kestää onneksi pienen kosteuden, joten puhdistamisen ei pitäisi olla ongelma.

True Black Tarot
True Black Tarot

Tilasin oman pakkani Tarotpuodista. Unettomuudestani oli kerrankin hyötyä, sillä huomasin ilmoituksen tästä pakasta heidän uutiskirjeestään kolmelta aamuyöstä. Kerkesin siis tilata omani yön pimeinä tunteina ennen virallista julkistusta, joka tapahtui vasta seuraavana aamuna. Pakka myytiin nopeasti loppuun, mutta tätä tekstiä kirjoittaessani seuraava erä on jo ennakkomyynnissä. Täytyy nostaa hattua Tarotpuodin väelle, ei nimittäin ole ollut helppo homma saada tätä pakkaa Suomeen myyntiin. Kuulemma pakan suunnittelija on jostain syystä hyvin nihkeä luovuttamaan pakkoja myyntiin Jenkkien ulkopuolelle.

Edellinen
Edellinen

Stranger Things Tarot

Seuraava
Seuraava

The Lovers – mitä vuoden 2022 kortti voi kertoa tulevasta