The Muse Tarot

Yhteistyössä Embrosé

Tasaiseen tahtiin kasvavaan tarot-kokoelmaani on hiljattain ilmestynyt uusi pakka. Koska haluan omalta osaltani helpottaa tarot-harrastajia sen oikean tarot-pakan etsinnässä satojen upeiden pakkojen valtameressä, esittelen sivuillani tarkemmin omia suosikkipakkojani. Tässä artikkelissa valokeilaan pääsee tuorein ihastukseni The Muse Tarot, jonka ihana Embrosé lähetti testattavakseni pari kuukautta sitten.

the-muse-tarot.jpg
the-muse-tarot-arvostelu.jpg

The Muse Tarotin takaa löytyy tarot-tulkitsija nimeltä Chris-Anne. Hänen käsialaansa on myös The Light Seer’s Tarot, joka tuntuu olevan ainakin minun somekuplassani useiden tarot-harrastajien suosiossa. Siinä missä Light Seer’s on melko perinteinen pakka modernilla twistillä, The Muse Tarot rikkoo säännöt ja luo omat perinteensä. Tämä näkyy esimerkiksi korttien nimeämisessä. Tässä pakassa maljat ovat tunteita (Emotions), sauvat inspiraatioita (Inspiration), miekat ääniä (Voices) ja lantit materiaaleja (Materials). Lisäksi kuninkaat ovat muusia (Muse).

The Muse Tarotilla on omat nettisivut, joiden avulla voit tutkia pakan kortteja ennen ostopäätöksen tekemistä. Lisäksi löydät sivuilta korttien merkitykset sekä korttikohtaisia meditointiin sopivia ääniraitoja.

muse-tarot.jpg
the-muse-tarot-pakka.jpg

Mistä pidän erityisesti

The Muse Tarot on visuaalista ilotulitusta. Sen kuvamaailma on värikäs, runsas ja täynnä intuitiota ruokkivia ärsykkeitä. Korteissa on niin monia kerroksia, että kuvista huomaa kerta toisensa jälkeen uusia pieniä yksityiskohtia, vaikka pakkaa olisi ehtinyt käyttää jo pidemmän aikaa. Symboliikka on paikoittain niin nerokasta, että kokeneempikin tarot-tulkitsija saa tulkintoihinsa uutta potkua korttien kuvien kautta.

Myös pakan mukana tuleva pieni ohjekirja oli iloinen yllätys. Tarinan tavoin soljuvien korttien kuvausten lisäksi jokaiselle kortille on kirjoitettu oma runo sekä lyhyt otsikko (prompt), jota voi käyttää inspiraationa omissa luovissa projekteissa. Tuntuu todella siltä, että The Muse Tarot on luotu ruokkimaan luovan ihmisen inspiraatiota jokaista yksityiskohtaa myöten. Jokainen kortti on oma taideteoksensa, joka pysäyttää nostajansa katsomaan, mitä kuvassa oikein tapahtuu.

the-muse-tarot-kokemuksia.jpg
the-muse-tarot-ohjeet.jpg

Minkä koen haastavaksi

Kirjoitinkin The Moonchild Tarotin esittelyssä abstraktien korttien haasteellisesta tulkinnasta. Tämä pakka menee kaikessa runsaudessaan samaan kategoriaan. Jos olet aloitteleva tarot-harrastaja joka haluaa opetella tulkitsemaan kortteja ilman ohjekirjaa, The Muse Tarot ei todennäköisesti ole sieltä helpoimmasta päästä. Intuitio on kuitenkin hyvin yksilöllinen asia – meitä jokaista sytyttää vähän erilaiset visuaaliset ärsykkeet. Joillekin aloittelijoille tämäkin korttipakka voi olla hyvin intuitiivinen ja helppolukuinen heti kättelyssä.

Kokeneempana tarot-tulkitsijana voin kommentoida, että omaan suuhuni nämä uudelleennimetyt maat eivät aina istu parhaalla mahdollisella tavalla. Jos käytän kortteja tehdessäni tulkintoja muille, käännän ne puheessa suomenkielisiin alkuperäisiin vastineisiinsa. Eli 5 of Inspiration on tuttavallisemmin sauvojen vitonen. Tämä ei johdu siitä, ettenkö pitäisi näistä moderneista nimistä – ne on mielestäni todella osuvasti nimetty. Olen vain itse sen verran kaavoihin kangistunut ja tarot-perinteisiin mieltynyt, että haluan pitää lantit lantteina ja miekat miekkoina.

the-muse-tarot-kortit.jpg
the-muse-tarot-korttipakka.jpg

The Muse Tarot oli oikein tervetullut lisä omaan tarot-kokoelmaani. Olen tykännyt käyttää sitä erityisesti silloin, kun kaipaan ylimääräistä inspiraatiota harmaan arjen keskelle. Kiitos Embrosé, kun lähetitte pakan testattavakseni! Nämä kortit jäävät minulle vakiokäyttöön. Voit lukea lisää ja tilata The Muse Tarotin helposti Embrosén verkkokaupasta.

Edellinen
Edellinen

Näin lasketaan vuoden tarot-kortti

Seuraava
Seuraava

Oraakkeli vai tarot? Näin valitset sinulle sopivat kortit